De Blauwe Klapper

De Blauwe Klapper is een fenomeen binnen ons team. De Blauwe Klapper is onze ‘bijbel’, onze steun en toeverlaat. Een gezamenlijk product met onze eigen protocollen, door ons zelf samengesteld op basis van de meest recente literatuur. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen stukje uit de klapper. Er wordt over gediscussieerd en gewikt en gewogen. De Blauwe Klapper is heilig. Je mag er je eigen dingen aan toevoegen, aantekeningen, briefjes, ezelsoren, literatuur, maar de basis blijft ongewijzigd. Als je op je eerste werkdag de klapper in je handen houdt, weet je het: je hoort erbij!

En toen was er het moment dat een jonge dokter zich afvroeg: waarom de documenten niet digitaliseren en meenemen op je PDA of smartphone? Is het niet veel handiger om het allemaal op de iPad te zetten? Kunnen we dat niet syncen met een cloud? Een papieren klapper is toch zo 1999?

De Blauwe Klapper voelde zich bedreigd in de essentie van zijn bestaan. Hij heeft zich lang verzet, maar met de komst van de netbook moet hij de strijd nu opgeven. De Blauwe Klapper is niet meer, zijn inhoud bestaat nu enkel nog uit bits en bytes.

Toch zullen wij de Blauwe Klapper niet vergeten en als eerbetoon krijgt hij een speciaal plekje op deze website. Members only, want de Blauwe Klapper is er alleen voor de echte elite!