Onderweg

Als specialist ouderengeneeskunde reis je wat af tussen locaties. Dit levert zo zijn eigen problemen op.

1. Geflitst!

Op de mat een leuke envelop van het justitieel incassobureau. Oeps. Ah, onder werktijd opgelopen! Declarabel?

2. Er brandt een rood lampje!

Benzine bijna op, TOMTOM help: waar is de dichtstbijzijnde pomp?

3. Winterbanden

Of beter gezegd: géén winterbanden en wèl dienst en enkele tientallen centimeters sneeuw en net opgeroepen in verband met een overlijden…..

4. Parkeren I

Tip: laat je parkeerpas niet achter in de auto, als je de auto in de parkeergarage parkeert en vervolgens bij terugkomst blijkt, dat je diezelfde parkeerpas nodig hebt om in de parkeergarage te komen.

5. Parkeren II

Opgeroepen voor de dienst, geparkeerd op de artsenparkeerplaats direct voor het gebouw. Bij terugkomst een briefje onder de vooruit: ‘alleen voor artsen’. Blijkbaar is mijn Clio niet dokteresk genoeg……

6. Geduld

Dienst, opgeroepen. Ik rijd vast in een parade vrachtwagens, die al toeterend door de streek rondrijden met vrolijk zwaaiende kinderen op de passagiersstoel. Ik zwaai vrolijk terug, 30 minuten lang. Gelukkig geen spoedgeval…..

7. Verdwaald

Nachtelijke oproep, kleinschalig wonen Ver Weg In Afgelegen Gebied. TomTom wijst de weg, maar dan: een wegafsluiting! Tom raakt de draad kwijt, alle wegen leiden naar hetzelfde afgesloten punt. Ben ik hier nu al drie of vier keer voorbij gekomen? Toch maar even bellen…..

8. Lekke band!!!!

Bellend met een van mijn afdelingen (overigens handsfree met headset) ongemerkt iets teveel naar rechts uitgeweken en plots een raar geluid rechts voor. Auto aan de kant. Diagnose: gepuncteerde rechter voorband. Niet-reanimeerbaar. Wat nu? Wat iedereen doet in zo’n geval, je vraagt een consult van een collega medicus, die meer gespecialiseerd is in dit soort complexe problematiek. Operatie geslaagd!