Top 5: digitale handboeken

Mijn top 5 van meest gebruikte digitale handboeken (op PDA of smartphone):

  1. Het Farmacotherapeutisch Kompas, de digitale mobiele versie van het bekende handboek dat in 2010 zijn laatste papieren druk beleefde. Te koop via deze link.
  2. Handboek Enteralia: de meeste gestelde vraag tijdens de visite is toch wel: mag dit medicijn gemalen worden? Het antwoord en alternatieven vind je in het Handboek Enteralia, eigenlijk onmisbaar voor iedere SO. Te koop via deze link.
  3. Pallialine/Oncoline: de bekende protocollen zijn gratis te downloaden in mobiel formaat voor de PDA of smartphone. Handig als je geen internet bij de hand hebt en toch iets wil nazoeken.
  4. Zakboek Dermatologie: mobiele variant van het bekende online naslagwerk. Gratis te downloaden via deze link.
  5. NHG standaarden: de bekende standaarden zijn ook in mobiele variant beschikbaar voor je PDA of smartphone. Te koop via deze link.

Tot slot: als je echt wil uitpakken, is er altijd nog Skyscape. De grote Amerikaanse aanbieder van medische handboeken voor alle gangbare platforms (Windows Mobile, Android, iPhone, Blackberry, Palm, Symbian en gewone PC). Zij bieden onder andere de grote ‘bijbel’ Harrison’s Manual of Medicine aan en nog vele andere titels. Ook voor verpleegkundigen en studenten trouwens.