CareTracker

Meer tijd voor de echte zorg? Op caretracker.nl een interessant concept van het gebruik van digitale media tijdens de zorg. Een soort digitale zorgkaart op een iPad achtig systeem.

CareTracker is het innovatieve dataverzamelings- en rapportagesysteem via touchscreen dat zorginstellingen ondersteunt bij het verbeteren van kwaliteit van zorg, het verbeteren van de zorgvuldigheid van zorgregistratie, het verminderen van risico’s en het verzekeren van taakgereedheid van zorgverlening.

De aan de muur gemonteerde touchscreens dragen bij aan een snelle, accurate en volledige invoer van zorghandelingen en observaties.

CareTracker is de oplossing om de zorg in- en overzichtelijk te houden ondanks de toenemende administratieve druk op de zorgmedewerkers waar veel zorginstellingen vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

Wow!

Volgens de website werkt CareTracker nu samen met een producent van ECDs om een koppeling tussen hun ECD en CareTracker te bewerkstelligen. Stel je voor: in de ideale digitale zorgwereld zijn aanpassingen in een wondbehandelingsplan direct digitaal en draadloos zichtbaar op het touchscreen in de kamer van de cliënt.

Beam me up, Scotty!

Even noteren voor de eerstvolgende bijeenkomst van de ECD commissie!