iPad = M’iPad!

Apple iPad

Wat ik leuk vind is surfen op het web en daarvoor is het scherm en het toetsenbord van de iPad ideaal. Scrollend met je vingers over het scherm met instant resultaat waarbij teksten met het spreiden van je vingers worden uitvergroot op je scherm, nog geen leesbril nodig. Samen met opa foto’s van de vakantie bekeken, heel helder en duidelijk. Verder de krant digitaal lezen, liggend op de bank, heerlijk.

Ik heb de grote Apple computer niet meer aangeraakt sindsdien, het duurt lang met opstarten, kan niet op de bank en het toetsenbord lijkt wel een op een catwalk van de kermis. Ook de MacBook is dan relatief groot en minder tiptop in de bediening. Over een Microsoft computer heb ik het maar niet eens, koelkasten.

Dus iPad = M’iPad! Ik ben meteen verslaafd! M’iPad is al verstopt geweest, op vakantie had ik op de wc de beste wifi verbinding en hij is bijna al eens gevallen, ik heb hem snel weer in mijn armen gesloten.

Er zit geen handleiding bij, die heb je ook niet nodig. Het is leuk om aldoende uit te vinden hoe het werkt, geen frustraties daarbij. Allereerst aansluiten op een grote computer en via iTunes wordt hij geupload, ja ik blijf digibeet maar hij doet het meteen. Snel het mailadres en de server ingesteld en de Mac store geraadpleegd die staat op het beginscherm. Daar staan app’s oftewel applicaties die beschikbaar zijn, sommigen gratis voor andere app’s tegen betaling. Eenmalig je account invullen en je kunt online betalen. En als je er echt niet uitkomt dan is er wel een handleiding online.

Nou las ik op twitter dat je ‘m kon uploaden voor multi-tasking. En toen gebeurde het, het ging heel gemakkelijk zoals ik gewend ben bij Apple maar ik ben mijn App’s (applicaties) kwijt, gewist. Ik heb geen back-up gemaakt tevoren, het voelt als een digisuctie, een mentale braindrain. Mijn spaarzaam verzamelde info is weg.

Ik had Keynote met mooie powerpoints vanuit de opleiding bij de hand, ik had Harrison’s (een medisch naslagwerk) als app. Ik had HD racing en een flipperkast, mijn zoon stond nog voor in de puntentelling, dat biedt wel weer kansen. Ook Twitter en flipboard zijn wel zo weer te herstellen, even zoeken naar leuke en interessante twitteraars, al doende kom je van alles tegen. Ik volgde een aantal digi-freaks en mensen werkzaam in de zorg en die info kon ik dan met flipboard, een app, als een soort tijdschrift op maat bekijken.

Ik ga nog even zoeken op de grote computer of in de digitale krochten nog verloren materiaal is te vinden, wie weet.

Update:

Het is nu 23.00u en ik heb mijn app’s teruggevonden! Niet in de back-up maar in de AppStore kon ik ze gewoon opnieuw updaten. Toch gebruiksvriendelijk, alleen de inhoud van Keynote is weg, dat zal ik weer vullen.