Het ‘gebraak’ over de ouderenzorg in 140 tekens!

Hele mooie column van Irene de Groot op www.deeljezorg.nl over de negatieve berichtgeving over de ouderenzorg op sociale media en internet. De Groot omschrijft het treffend als ‘het gebraak in 140 karakters’:

Vanmorgen was ik het even zat, nou……..om eerlijk te zijn ben ik dat al een tijdje. De negatieve berichtgeving rond de ouderenzorg, de éénzijdigheid, de onduidelijkheid en dan maar te zwijgen over het “gebraak” in 140 karakters. Door de beperkte ruimte op Twitter (de 140 karakters) worden vaak alleen de hoofdlijnen benoemd en vervolgens mogen we doorklikken naar een website waar we het volledige artikel kunnen lezen.

Haar boodschap:

Ik denk graag mee over een positieve positionering in de ouderenzorg, daarin is Twitter mogelijk een instrument. Laten we er verstandig mee omgaan.

Ik onderschrijf haar gevoel en boodschap volledig. Ook ik stoor me mateloos aan de negatieve, vaak ongenuanceerde, berichtgeving over de ouderenzorg (zie dit nieuwsitem). Een tegengeluid is nodig! Wij doen ons best met deze website om ons vakgebied positief te profileren. De mensen van Deeljezorg.nl richten zich op iedereen met een hart voor goede zorg. Een mooi intiatief en een vermelding meer dan waard!

Als je dan toch op de website van deeljezorg.nl bent, lees dan ook de column van schrijfster Gonny Ten Haaft als reactie op de actuele discussie over voltooid leven: ‘Kan je iemand waardigheid geven?’