Ideas Worth Spreading

Geïnspireerd door alle indrukwekkende sprekers tijdens TEDxMaastricht op maandag 4 april 2011 heb ik besloten om ook op deze website een nieuwe rubriek geheel te wijden aan inspirerende ideeën.

Deze nieuwe rubriek is te vinden in de categorie ‘Infotheek’ en genoemd naar het motto van TED: Ideas Worth Spreading.

Ik zal steeds nieuwe TEDtalks toevoegen, geselecteerd uit de meer dan 900 beschikbare video’s. Kom dus regelmatig terug!


TEDxMaastricht Trailer

Mijn persoonlijke top 3 van 12 uur inspiratie tijdens TEDxMaastricht is overigens als volgt samengesteld:

Op 3: Fred Lee – What if Disney ran your hospital
Disney en zorg hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Beiden proberen te voorzien in de emotionele behoefte van mensen. Disney voorziet in de emotionele behoefte van mensen tijdens tijden van genieten. Ziekenhuizen voorzien in de emotionele behoefte van mensen tijdens tijden van verdriet en angst. Achteraf praat je niet over de service die je hebt gehad, maar over de ervaring zelf en wat het voor je heeft betekent. Hoe kun je als zorgverlener deze ervaring tot een positieve ervaring maken? Fred Lee heeft een antwoord!

Update: Bekijk de volledige TEDxMaastricht Talk van Fred Lee hier!

Op 2: Sophie van der Stap – Girl with the nine wigs
Kippenvel na de presentatie van Sophie van der Stap. Een prachtig verhaal van moed en blijven geloven in jezelf.

Update: Bekijk de volledige TEDxMaastricht Talk van Sophie van der Stap hier!

Op 1: Jan Gunnarsson – Hostmanship: the art of making people feel welcome
Een ongelooflijk simpel idee: hostmanship, ofwel de kunst van gastvrijheid. Het kost geen geld. Je hebt er geen IT voor nodig. Het is een keuze die je dagelijks voor jezelf kunt maken: vandaag kies ik ervoor om gastvrij te zijn naar alle mensen om mij heen. Met die gedachte in je achterhoofd naar je werk gaan, maakt een wereld van verschil!

Update: Bekijk de volledige TEDxMaastricht Talk van Jan Gunnarsson hier!