TOC Alerts

Handig, de TOC alerts. TOC staat voor Table of Contents. Je abonneert je op een email nieuwsbrief en krijgt zo bij iedere nieuwe uitgave van het betreffende tijdschrift een overzicht van de inhoudsopgave in je mailbox. Dan kun je aan de hand van de inhoudsopgave beslissen of de betreffende uitgave voor jou de moeite waard is.

Een overzicht van enkele TOC alerts:

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde:

Abonneren: NTVG TOC Alert

Huisarts en Wetenschap

Abonneren: H&W TOC Alert

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie

Abonneren: TGG TOC Alert

Journal of Clinical Gerontology & Geriatrics

Abonneren: JCG&G TOC Alert (eerst registreren)

International Psychogeriatrics

Abonneren: IPG TOC Alert (eerst registreren)

Journal of the American Geriatric Society

Abonneren: JAGS TOC Alert (eerst registreren)

Tot slot, als je echt niets wilt missen, is deze website ook een optie: JournalTOCs. Het bevat namelijk TOCs van 16.364 wetenschappelijke tijdschriften, die je direct online kunt inzien. Je kunt selecteren op uitgever of onderwerp. Het is ook mogelijk een eigen account aan te maken met daarin een subselectie van gewenste tijdschriften.