Social Media Top 5

1. Specialisten ouderengeneeskunde @ Twitter | Betere vakpromotie bestaat er eigenlijk niet: tweeten over je vak! De teller staat nu op 15 SO’s. Beleef hun avonturen mee via: SpecialistenOuderenGNK. Ben jij ook een twitterende specialist ouderengeneeskunde, maar sta je nog niet op deze lijst: stuur me een tweet en ik voeg je toe!

2. SOON op Facebook | SOON – de overkoepelende organisatie van samenwerkende opleidingen tot specialist ouderengeneeskunde – heeft haar eerste stappen binnen de sociale media gezet met hun eigen Facebook pagina (te vinden via www.facebook.com). Like!

3. Ouderengeneeskunde 2.0 op LinkedIn | Blijf niet met je brandende vragen zitten, maar leg ze voor aan je collega’s! Meld je aan bij de groep Ouderengeneeskunde 2.0. Een handig forum voor intercollegiale discussie op het bekende platform LinkedIn (www.linkedin.com).

4. Yammer | The Enterprise Social Network, een sociale media website voor de werkvloer. Een soort Twitter en Facebook ineen, gekoppeld aan een bedrijf of organisatie. Hoe werkt het? Een organisatie maakt een Yammer account aan en werknemers kunnen vervolgens met hun werkmail inloggen en met collega’s binnen de organisatie ideeën uitwisselen, discussiëren, vragen stellen en elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen. Handig voor grote organisaties! Zo heeft mijn eigen werkgever inmiddels een actieve en productieve Yammer gemeenschap opgebouwd. Kijk voor meer informatie op: www.yammer.com. Er zijn ook Yammer apps voor iPhone en Android en je desktop.

5. Medisch Contact op Facebook | De artikelen van het bekende tijdschrift Medisch Contact snel in je Facebook feed, met de mogelijkheid om te reageren en discussiëren. Like!