App: AED4.eu

Waar is het dichtstbijzijnde AED apparaat? Deze app leest via GPS de locatie van je telefoon en toont vervolgens alle aangemelde AED’s, die zich op dat moment bij jou in de buurt bevinden. De app en bijbehorende website (www.aed4.eu) is in 2009 gelanceerd door het UMC St. Radboud en gratis beschikbaar voor iPhone en Android. Via de app (en website) kunnen tevens nieuwe AED’s worden aangemeld. Gezien de huidige discussie over niet-reanimeren bij kwetsbare ouderen met multi-morbiditeit en de discussie over het begrip ‘voltooid leven’ is dit voor onze populatie mogelijk een ietwat controversiële app (misschien toch maar die niet reanimeren tattoo op je borst?), maar desalniettemin een mooi voorbeeld van een innovatieve manier om techniek en geneeskunde samen te brengen. Installeren is een fluitje van een cent en kost weinig geheugenruimte. Nu maar hopen dat je de app nooit nodig hebt…..