iPhone & iPad Tip: DiskAid

DiskAidBen je het beu om alleen maar van iTunes afhankelijk te zijn om bestanden over te zetten van je PC naar je iPhone of iPad dan biedt DiskAid wellicht uitkomst. DiskAid is een applicatie voor je laptop of desktop PC (er zijn versies voor Windows en Mac) en fungeert als ‘verkenner’ voor je iOS apparaat. Je kunt er mee in de bestandsstructuur bladeren van je apps en items uitwisselen met je PC. Via DiskAid kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig alle artikelen die je via Pubmed On Tap (zie dit blogbericht) hebt opgeslagen, kopiëren naar je PC als back-up. Ook andere bestanden, die normaliter in het gesloten iOS systeem niet toegankelijk zouden zijn, zijn via DiskAid te kopiëren of verplaatsen naar je desktop. De gratis versie biedt al vele mogelijkheden tot bestandsbeheer en is veelal afdoende in aanvulling op iTunes, maar wil je ook muziekbestanden, video’s en telefoongegevens (contacten, oproepen, berichten) beheren dan moet je de betaalde versie nemen (29,90 dollar).

DiskAid is beschikbaar via deze website: www.digidna.net/diskaid