App: The Cochrane Library

cochraneDe Cochrane Library is een begrip binnen de geneeskunde als het gaat om systematische reviews van hoge kwaliteit, rondom uiteenlopende onderwerpen. Cochrane is daarmee voor veel artsen een beginpunt in de zoektocht naar de laatste evidence voor een specifieke interventie of vraagstukken op gebied diagnostiek en prognose. Naast de bekende website heeft Conchrane sinds een aantal maanden ook een gratis magazine voor de iPad. Maandelijks verschijnt een nieuwe editie met (ingekorte) recente systematische reviews.

The Cochrane Library is gratis te downloaden via de iTunes appstore en verschijnt vervolgens in je Kiosk. Alle magazines zijn eveneens gratis. Je kunt je abonneren om de magazines automatisch periodiek te ontvangen, maar kunt ook zelf handmatig de magazines selecteren die je wilt downloaden. Eenmaal gedownload is de inhoud ook offline te lezen. De layout ziet er prachtig uit en is makkelijk in gebruik. De Cochrane library is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPad en niet voor iPhone of Android.