Evernote Update: PDF Annotatie!

Midden in de zomervakantie komt Evernote met een lang verwachte update voor Premium gebruikers: PDF annotatie via Skitch! Eindelijk kun je via Evernote PDFs annoteren en synchroniseren, zonder een third-party app te moeten gebruiken. Aangezien ik (onder andere) mijn volledige literatuurdatabase in Evernote beheer, is een welgemeend EINDELIJK dus zeer op zijn plaats.

Waar ik voorheen op mijn iPad gebruik maakte van de (overigens uitstekende en aanbevolen) app GoodReader om PDFs te annoteren (en te synchroniseren met onder meer Dropbox, iCloud of een FTP server), kan ik nu binnen Evernote zelf PDFs voorzien van aantekeningen en commentaar. Wat een gemak!

Of zoals iMedicalApps het uitdrukt: ‘something the medical community has been begging Evernote to do for years.’

Zo erg was het misschien ook weer niet, maar wel bijna.

iMedicalApps heeft overigens een uitstekende (doch ietwat droge) uitlegvideo gemaakt over annoteren via Evernote. Je moet wel geregisteerd zijn bij iMedicalApps om deze te kunnen zien.

Als alternatief voor meer uitleg kun je ook terecht op de blog van Evernote zelf: Android | iOS.

Nog nooit van Evernote gehoord?

Begin dan eerst eens hier: I’ve been using Evernote all wrong, here’s why it’s actually amazing [Lifehacker].

En ga dan naar Evernote Nederland om een gratis account aan te maken.

Let op: PDF annotatie is alleen beschikbaar voor Premium (betaalde) accounts. Je kunt eenvoudig via een in-app aankoop een premium account aanschaffen voor 5 euro per maand (per maand opzegbaar) of 40 euro per jaar. Naast PDF annotatie hebben Premium accounts nog meer voordelen: 1 gigabyte uploadruimte bijvoorbeeld, maar vooral: je notities doorzoeken op trefwoorden in PDF bijlagen. Dus als ik animal assisted therapy in dementia care in tik, komen alle door mij aangemaakte en opgeslagen notities en artikelen op waarin deze combinatie ook maar ergens voorkomt. Dus geen geblader meer door mappen of het bijhouden van een eigen archiveer systeem. Reusachtig handig!