Hoog bezoek tijdens het FTO!

20131202-194628.jpg

Het FTO – FarmacoTherapeutisch Overleg – is normaliter een serieuze en belangrijke aangelegenheid, deze keer echter werd de bijeenkomst gekaapt door Sint en zijn Piet met een verrassingsbezoek en heel veel pepernoten.

20131202-194805.jpg

Sint bracht zijn Grote Boek mee en nam met ons wat ontwikkelingen door. Zo zijn arts-assistenten ook voor Sint niet onbekend. Hij werkt dagelijks met basispieten. De basispieten moeten vanzelfsprekend een heleboel leren en om dat te stimuleren geeft Sint hen dakdiensten. ‘Basispieten zijn heel gezagsgetrouw,’ vertelde Sint. “Die dakdiensten doen ze zonder morren en ze leren er nog een heleboel van ook.”

Als een basispiet wat meer affiniteit toont voor het werk, promoveert deze naar de functie van PIO, Piet in opleiding. De opleiding tot Piet is enorm veranderd. “Schoorstenen zijn er bijna niet meer. Wij leren onze Pieten hoe ze huizen in en uit kunnen komen via het raam.” Een waardevolle les, zo is eerder al gebleken.

Ook Sint kent de krapte op de werkvloer, maar hij is geen voorstander van ZZP’-ers (Zelfstandige Zwarte Pieten). ‘Dat wil allemaal voor zichzelf beginnen, maar,’ zo stelde Sint. ‘zonder Sinterklaas wordt het toch niets.’

Sint blijkt ook steeds meer Evidence Based te werken en is een groot voorstander van wetenschappelijk onderzoek. Hoewel hij behoort tot de doelgroep, heeft Sint zelf geen hulpvraag aan de specialist ouderengeneeskunde. Hij is immers nooit ziek.

Tot slot herkende Sint het drukke bestaan van de eerste geneeskundige en vergeleek hij deze taak met die van zijn coordinatiepiet. ‘Vooruitgang is belangrijk,’ zo drukte hij ons op het hart. ‘Maar kijk wel regelmatig om of iedereen nog volgt.”

Piet trakteerde de groep vervolgens op heel veel pepernoten en onder de tonen van Dag Sinterklaasje, vertrok het gezelschap naar een volgende afspraak.

20131202-194830.jpg

Wij wensen iedereen een hele fijne Sinterklaasavond!