Cinema: Poetry

20131219-203722.jpg
Info

Jaar: 2010
Land: Zuid-Korea
Regie: Chan-dong Lee
Met: Jeong-hie Yun, Da-wit Lee, Hira Kim
Awards: Cannes Film Festival: Best Screenplay (2010)
IMDB-score: 7.7
Meer informatie (IMDB): Poetry

Synopsis

De bejaarde Mi-ja heeft geen gemakkelijk leven, maar zij draagt het met waardigheid. Zij leeft van een uitkering en verdient wat bij met de verpleging van een dementerende man. Haar inwonende kleinzoon blijkt betrokken te zijn geweest bij een groepsverkrachting die een klasgenoot tot zelfmoord heeft gebracht. En dan openbaren zich bij haar ook nog de eerste tekenen van Alzheimer. Zij schrijft zich in voor een poëziecursus en vindt kracht en een nieuw doel in haar leven. Zij leert dat schoonheid overal te vinden is voor wie goed kijkt. Toch is Mi-ja niet blind voor de harde werkelijkheid.

De film wordt gedragen door een ontwapenende en stijlvolle Jeong-hie Yun, de grand old lady van de Koreaanse cinema. Zij heeft in meer dan 300 films gespeeld en had al 15 jaar niet meer geacteerd toen zij voor deze film gevraagd werd. Door haar ogen gaat wat wrang en lelijk is er anders uitzien.
Deze film werd goed ontvangen op vele festivals. Kijk en ervaar waarom.

Trailer