Cinema: Nebraska

nebraska

Info

Jaar: 2013
Land: USA
Regie: Alexander Payne
Met: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb
Awards: Winnaar Publieksprijs – International Film Festival Rotterdam 2014, Winnaar Beste Acteur (Bruce Dern) – Filmfestival Cannes 2013, Winnaar Beste Acteur (Bruce Dern) – Los Angeles Film Critics Association Awards 2013, 6 Oscar nominaties 2014 – Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur (Bruce Dern), Beste Originele Screenplay, Beste Vrouwelijke Bijrol (June Squibb), Beste Cinematografie.
IMDB-score: 7.9
Meer informatie (IMDB): Nebraska

Nu in de bioscoop! Kijk op Cineart waar Nebraska op dit moment draait.

Synopsis

In fraai zwart-wit gefilmde roadmovie over de voormalige garagehouder Woody Grant, oud en kwetsbaar. Hij drinkt te veel en zijn cognitie is wisselend. Toch wil hij te voet van Montana naar Nebraska, een afstand van 1500 km, om de prijs van 1 miljoen dollar op te halen die hij denkt gewonnen te hebben. Zijn zoon David besluit hem met de auto te brengen. De tocht brengt Woody naar zijn geboorteplaats en confronteert hem met zijn verleden en onaffe zaken. Zoon David leert zijn koppige vader beter kennen en blijft hem steunen. Om hen heen gewone Amerikanen voor wie succes een droom blijft. Zij willen maar al te graag een graantje meepikken van Woody’s fortuin.

Bruce Dern (1936) leek veroordeeld tot het spelen van bijrollen. Misschien wel omdat hij ooit John Wayne doodschoot in The Cowboys (1972). Nu pakt hij zijn kans met een formidabele Woody en verwierf terecht een Oscarnominatie. Kijk en geniet.

Trailer