Cinema: Still Life


Still Life

Info

Jaar: 2013
Land: Groot Brittanie, Italie
Regie: Uberto Pasolini (The Full Monty)
Met: Eddie Marsan, Joanne Froggatt (Downton Abbey), Karen Drury, Andrew Bugan
IMDB-score: 7.6
Meer informatie (IMDB): Still Life

Synopsis

John May is een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van mensen die in eenzaamheid zijn gestorven. Hij doet dit met een enorm oog voor detail, gedreven door een gevoel dat hij hen een eervolle uitvaart moet bezorgen. Maar de perfectionistische aanpak van May is duur en daarom krijgt hij te horen dat hij wordt ontslagen. John mag alleen zijn lopende zaak nog afronden. Het is voor May een persoonlijke zaak, omdat zijn huis op het appartement van de overledene uitkijkt. Deze man had hij kunnen zien en wellicht kunnen helpen. May bijt zich daarom extra vast in de zaak en gaat het hele land af om de mensen die deze man gekend hebben op te sporen. De zoektocht verandert ook langzaam zijn eigen leven. 

De rol van May is er eentje met weinig dialoog, maar Marsan weet van hem met kleine maniertjes en soms een enkel een manier van kijken, een interessant en warm personage te maken, met wie je je kunt identificeren. Een film met een bijzondere sfeer: sober, elk shot is uitgemeten. Als deze stijl u bevalt, kijk dan ook eens naar Matterhorn (2013) en de films van Alex van Warmerdam en Aki Kaurismäki

Trailer