Tip: Readdle PDF converter

PDF converter

Bewaar je graag artikelen als PDF? Zet je bij voorkeur word-documenten om in PDF? Op een laptop of PC kun je daar handige tools zoals de BullZip PDF printer voor gebruiken, op een tablet moet je op zoek naar een app met soortgelijke functie. Mijn favoriete iOS app op dit gebied is van Readdle. Hun PDF Converter is echt fantastisch! Je kunt de app gebruiken om word bestanden te converteren (op je tablet zelf dus), maar ook emails of (delen van) websites. In IOS 8 kun je met de vernieuwde ‘delen’ optie bovendien optimaal gebruik maken van de app. PDF Converter is namelijk als een ‘deel’ optie beschikbaar in je browser (bijvoorbeeld Safari of Chrome). Een PDF maken van een webartikel was nog nooit zo simpel: open het betreffende artikel in je browser, kies voor Convert to PDF via delen en na enkele seconden conversietijd staat de PDF voor je klaar in de PDF Converter app, verschoond van enige opsmuk – dus alleen de tekst en plaatjes – zoals te zien is in onderstaand voorbeeld: een screenshot van de PDF conversie van een artikel van het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde. De PDF kun je vervolgens printen, mailen of openen in een andere app.

screenshot PDF converter

Meer informatie over PDF Converter vind je op de website van Readdle. De app zelf kost 5,99 euro en is te vinden in de Appstore.