App: dementia-App

Dementia App

Vorige maand is de dementia-App gelanceerd. Een initiatief van twee zonen die hun moeder met Alzheimer langzaam zagen afglijden en aan de hand van hun eigen ervaringen de app bedachten als ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De app is niet alleen heel mooi vorm gegeven, maar biedt tevens een aantal handige functies, zoals geheugensteuntjes en -spelletjes, agendabeheer, beeldbellen, informatie over het ziektebeeld en de mogelijkheid om herinneringen op te halen door middel van een foto’s en muziek. De app is derhalve vooral geschikt voor de eerste fases van de ziekte.

De app is erg goed ontvangen door patiëntenverenigingen en krijgt lovende kritieken in de media. Op de website van de dementia-App vind je meer informatie. Een abonnement kost 10 euro per jaar. De eerste maand kan de app gratis uitgeprobeerd worden.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.

De makers hebben eveneens een informatiefilmpje over de totstandkoming van de app op YouTube gezet: