Koken Met Sterren!

welkomstposter

Koken met sterren is een nieuw thema binnen de Zorgboog, gelanceerd door de directie, waarbij medewerkers worden uitgenodigd om als vrijwilliger een keer te koken voor de eigen bewoners.

Deze uitdaging heb ik van harte aangenomen. Samen met familie en vrienden heb ik een heus restaurant ingericht op een psychogeriatrische verblijfsafdeling waar ik normaal als verpleegkundig specialist de medische zorg verleen. Het restaurant kreeg de naam “de Peelse Hof”, en met prachtig gedekte tafels waanden de 22 bewoners zich in een echt restaurant. “Ik heb nog nooit in een echt restaurant gegeten”, zei een mevrouw met een blij en verrukt gezicht.

Bewoners en het kookteam hebben gezamenlijk genoten van een heerlijk viergangendiner. Aangezien er geen echte kookmogelijkheden zijn was het wat behelpen, maar dat bleek voor het kookteam geen enkel probleem. Een bewoner vond de courgettesoep zo lekker dat hij zelf naar de keuken ging om zijn kom nog eens te vullen. En een mevrouw die volgens de zorg alleen vanillevla eet als dessert, heeft genoten van het grand dessert (zonder vanillevla)

Tussen de gangen door was er ruimte voor het gedicht ‘het vrouwtje in de Peel’ en werd er goed meegezongen met onze accordeonist. Het is mooi om te zien dat bekende klassiekers voluit meegezongen worden.

Het diner heeft 2 uur geduurd, waarbij praktisch alle bewoners rustig bleven zitten en volop genoten van wat er om hen heen gebeurde.

Mijn familie en vrienden hebben een heel andere kijk gekregen op het leven van een dementerende in het verpleeghuis en gingen met een voldaan gevoel naar huis. Ik was trots op mijn team en ontzettend blij met de reacties van de bewoners. Wat is het mooi als je mensen ziet genieten. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Kookclub