Cinema: Truman

Truman

Jaar: 2015
Land: Spanje
Regie: Cesc Gay
Met: Ricardo Darín, Javier Cámara, Dolores Fonzi
Awards: 5 Goya’s in 2016
IMDB score: 7.3
Meer informatie (IMDB): Truman

Synopsis

Truman is de hond van acteur en levensgenieter Julian. Julian is ongeneeslijk ziek en heeft besloten met de behandeling te stoppen. Zij vriend Thomas komt uit Canada naar Madrid om hem tot andere gedachten te brengen. Het wordt al snel duidelijk dat dat niet gaat lukken. Gedurende 4 dagen volgen wij het tweetal langs artsen, bij een voorbereidend gesprek in het uitvaartcentrum en zelfs in Amsterdam waar zij Julians zoon opzoeken. Ondertussen moeten ze ook nog adoptieouders zoeken voor Truman, Julians “2e kind”.

De reismetafoor wordt stevig ingezet in deze film, die ondanks het zware thema opmerkelijk lichtvoetig en humorvol is. Het gaat over de manier waarop mannen hun gevoelens tonen: korte zinnen, gelaatsuitdrukkingen, een omhelzing, vochtige ogen. Zelfs Truman doet mee met een diepe zucht na een emotioneel moment. Het gaat ook over wat vrienden voor elkaar kunnen betekenen en van elkaar kunnen verdragen. Laat u vooral niet afschrikken door het thema van de naderende dood, bij het verlaten van de zaal overheerst het feelgood gevoel.

Trailer