Waarom ineens een nieuwe look?

Zowaar een nieuw bericht!

Deze website bestaat sinds 2010 en is destijds opgericht vanuit de medische vakgroep van de Zorgboog om het mooie specialisme ouderengeneeskunde meer in de spotlight te zetten. Ouderengeneeskunde is namelijk een heel leuk vak. Ik noem het altijd ‘het beste van twee werelden’. Je krijgt de kans om een langdurig en waardevol contact op te bouwen met kwetsbare mensen en hun familie (zoals een huisarts) en je werkt in een multidisciplinair team samen met verzorgenden, verpleegkundigen, psychologen, paramedici en geestelijk verzorgers (zoals in het ziekenhuis). Een absolute droombaan!

Sinds 2010 is er veel gebeurd, waardoor de PR-achtige rol van deze website gelukkig steeds minder nodig blijkt.
Op de eerste plaats is de opleiding gegroeid van een twee-jarige naar een drie-jarige structuur en is deze mede daardoor steeds verder geprofessionaliseerd. De overkoepelende opleidingen trekken onder de vlag van SOON sterk samen op om het vak te promoten. Dit heeft geresulteerd in de in 2017 gelanceerde website Ouderengeneeskunde.nu. Deze website vervult eigenlijk wat ik destijds met werkenindeouderengeneeskunde.nl beoogde, maar dan professioneler. Een erg mooi initiatief waar ik iedereen die meer wil weten over ons mooie vak en de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde graag naar toe verwijs.
Ook onze beroepsgroep – Verenso – timmert hard aan de weg op het gebied van PR en voorlichting en verankering van ons beroep in de maatschappij (ook buiten de verpleeghuizen dus) en in bestaande en nieuwe wet- en regelgeving.

Wat betekent dit nu voor deze website? In de eerste plaats verandert er het een en ander. Deze website zal niet langer alle up to date info over de opleidingen en specialisaties bevatten. Niet alleen is up to date blijven heel erg tijdrovend, maar SOON en Verenso doen dit bovendien veel beter. Tegelijk blijft er heel veel hetzelfde. We belichten de ouderengeneeskunde namelijk vanuit onze Zorgboog bril en die is toch zeker uniek te noemen. Of het nu om achtergrond informatie gaat of humoristische anekdotes, geschiedenis of gadgets. Je vindt hier van alles wat.

Met een ouderengeneeskundige groet!

Lonneke