Doktersassistente / Medisch Secretaresse

De dames van het secretariaat staan ook wel bekend als het A-team.

Het A-team is onze steun en toeverlaat, onze spil in het web, de olie van de machine en zonder hen waren we nergens. Mochten we het niet vaak genoeg zeggen, bij deze alvast en nog steeds een zeer wel gemeend:

DAMES VAN HET SECRETARIAAT, BEDANKT VOOR ALLES! 

Wat doet een medisch secretaresse en doktersassistente precies in het verpleeghuis?

In 1995 schreven twee leden van ons A-team (Anita en Nelly) een artikel in NVDA-Nieuws getiteld Doktersassistent in het verpleeghuis.

In dit nummer van NVDA-Nieuws schenken we onder andere aandacht aan werkplekken van doktersassistenten. Zo treft u in dit blad een artikel aan van een assistente op de poli urologie van een ziekenhuis. En dit artikel dat nu voor u ligt, schenkt aandacht aan de werkzaamheden van een doktersassistente die in een verpleeghuis werkt. Voor velen is het onbekend welke werkzaamheden een doktersassistent binnen de muren van een verpleeghuis heeft. Maar ook in een verpleeghuis is de doktersassistent een onmisbare schakel.

Klik hier voor het volledige artikel, als ingescand PDF bestand: Doktersassistent in het Verpleeghuis.

Het is niet vanzelfsprekend dat medisch secretaresses en doktersassistenten onderdeel uit maken van het medisch team binnen een verpleeghuis. Wij prijzen onszelf dan ook gelukkig met ons goed geoliede A-team! Zij nemen onze telefoon aan, beheren onze agenda en zijn ons eerste aanspreekpunt bij problemen van grote en kleine aard. Ook letten zij op ons welzijn, onze hydratietoestand en onze glucosespiegel. Zo zag ik laatst de volgende roostering van familiegesprekken in mijn agenda.

14.00 FG1

14.30 FG2

15.00 FG3

15.30 Even lucht!

16.00 FG4

Erg attent!

Het werk als doktersassistente in het verpleeghuis is de afgelopen 15 jaar veranderd, net zoals het werk als arts in het verpleeghuis is veranderd.