Specialisten Ouderengeneeskunde

vacature – vacature – vacature – vacature

Als nieuwbakken en doorbakken specialist ouderengeneeskunde word je overspoeld met vacatures. Per mail, in de post, op internet. Of je nu op zoek bent of niet, het bombardement aan vacatures is onontkoombaar en onlosmakelijk verbonden met het tekort aan artsen in de ouderengeneeskunde.

Een greep uit de kreten die zoal voorbijkomen:

 • gezocht: krachtige specialisten ouderengeneeskunde
 • vacature: specialisten ouderengeneeskunde en/of basisartsen
 • gezocht: avontuurlijke specialisten ouderengeneeskunde
 • vacature: eerste geneeskundige/specialist ouderengeneeskunde
 • kom jij ons team versterken: wij zoeken een specialist ouderengeneeskunde!
 • gezocht: innovatieve specialisten ouderengeneeskunde
 • gezocht: specialisten ouderengeneeskunde met hart voor het vak
 • vacatures voor specialisten ouderengeneeskunde met doorzettingsvermogen
 • gezocht: specialisten ouderengeneeskunde die de uitdaging aan willen gaan
 • vacature: specialist ouderengeneeskunde, specialisatie palliatieve zorg
 • vacature: specialist ouderengeneeskunde, specialisatie revalidatie
 • gezocht: specialisten ouderengeneeskunde die willen bouwen aan een organisatie, missie, concept……
 • vacatures, vacatures, vacatures…..

Als je zoveel te kiezen hebt, waarom dan kiezen voor de Zorgboog?

Zorgboog

Heb je aan zestien redenen genoeg?

– met stip op één: het medisch secretariaat. Het is een zaligheid om een goedlopend medisch secretariaat ter beschikking te hebben dat alle telefoontjes aanneemt, je agenda beheert, ondersteunt bij alles wat je kunt bedenken en bovendien ook nog eens doktersassistente taken uitvoert, zoals bloedprikken, ECGs maken en jawel: oren uitspuiten!

– een goede tweede: de intensieve samenwerking met de psychologen. De zorgboog heeft psychologische ondersteuning hoog in het vaandel staan en dus een grote psychologen formatie. En dat is juist weer zeer prettig in het dagelijkse werk als specialist ouderengeneeskunde. Het is prettig sparren met de psychologen over een veelheid aan problematiek, variërend van gedragsproblemen bij PG tot cognitieve screening bij revalidatie. Vaste prik op iedere afdeling is het kernteam, een vast overleg tussen arts, psycholoog, verzorging en afdelingshoofd bedoeld om probleemsituaties te bespreken en samen te zoeken naar een oplossing.

– op drie: de  24 uurs-diensten zijn professioneel geregeld met een 0800 doorschakelnummer (zodat je altijd bij de juiste arts terecht komt) en een verpleegkundige achterwacht in de avond/nacht, wat enorm veel scheelt in de werkdruk.

– op vier: de ICT ondersteuning. Alle artsen, nurse practitioners en psychologen hebben een netbook ter beschikking en hebben dus overal toegang tot internet/email/agenda en naslagwerken. Zoals elders op deze website ook is te lezen (zie onderdeel Gadgets), maakt dit het werk enorm veel efficiënter.

– op vijf: de prettige werksfeer binnen de organisatie, of het nu op de afdeling is, binnen het team van collega’s, binnen een locatie of in de hogere regionen van de organisatie. De fijne sfeer maakt dat je al snel wordt gegrepen door het zogenaamde ‘Zorgbooggevoel’. De saamhorigheid is groot. Je voelt je snel betrokken en zeer welkom.

– op zes: de goede ondersteuning in het voldoen aan je accreditatie. Alle artsen krijgen standaard een jaarabonnement op CME-online, waarmee je al 20 accreditatiepunten kunt halen. Toetsing is intern georganiseerd, onder werktijd! Daarnaast is er de mogelijkheid tot het bijwonen van congressen of symposia.

– op zeven: de mogelijkheden tot verdere ontwikkeling. De Zorgboog biedt specialisten ouderengeneeskunde de mogelijkheid om een verdere opleiding te volgen, zoals de kaderopleiding psychogeriatrie, de kaderopleiding revalidatie en de kaderopleiding palliatieve zorg. Ook andere (bij)scholing is mogelijk, bijvoorbeeld een cursus ethiek of de basiscursus palliatieve zorg. Intern worden er ook cursussen verzorgd. Denk bijvoorbeeld aan cursussen verzorgd door de psychologen op gebied van belevingsgerichte benadering en omgaan met agressie.

– op acht: de  nurse practitioners. De Zorgboog gaat mee met de tijd en nieuwe ontwikkelingen en leidt op dit moment twee nurse practitioners op die de artsen ondersteunen bij hun werk door afdelingstaken over te nemen. Bovendien houden de NPs ons scherp en alert. Het medisch team is daarmee veelzijdig en multidisciplinair.

– op negen: de veelzijdige organisatie. De Zorgboog heeft veel verschillende expertises en afdelingen, zoals revalidatie, psychogeriatrie, somatiek, palliatieve zorg (inclusief een hospice), een transferafdeling in het ziekenhuis, een PG transfer- en revalidatie afdeling, kleinschalig wonen PG, dagbehandeling PG en somatiek, NAH, een afdeling met jongeren en verschillende eerstelijnsprojecten.

– op tien: wetenschappelijk onderzoek is al sinds jaar en dag belangrijk bij de Zorgboog. De organisatie is lid van het UKON en heeft een eigen wetenschapscommissie. Er lopen verschillende onderzoeken op de afdelingen, zowel intra- als extramuraal. Er is ook gelegenheid om zelf wetenschappelijk onderzoek te doen. Klik hier voor een publicatie-overzicht.

– op elf: de fijne samenwerking met de paramedische disciplines met korte lijnen en heel veel expertise, waar je als arts ook nog van kunt leren.

– op twaalf: de prettige manier waarop visites zijn georganiseerd, op vaste momenten in een wekelijkse of tweewekelijkse cyclus. Teamleiders werken mee in de zorg, sturen het team aan en zijn een vast aanspreekpunt. Alle teamleiders worden op dit moment bovendien omgeschoold tot verpleegkundige. De afdelingshoofden, op hun beurt, zijn goed bereikbaar, denken en werken mee om samen tot een oplossing te komen. Als arts is het prettig onderdeel te zijn van deze geoliede machine.

– op dertien: de Zorgboog participeert in onderwijs aan studenten, co-assistenten, basisartsen en AIOS.

– op veertien: de mooie woon- en werkomgeving van de Peel. Kenmerkend voor de Peel is de gemoedelijkheid van de mensen en de doe-maar-gewoon mentaliteit. Wonen in de Peel betekent de keuze uit de rust van wonen in een van de gezellige dorpen of de drukte en gemakken van de stad, zoals Helmond of het nabijgelegen Eindhoven. De Peel is het wandel- en fietsgebied bij uitstek, met veel bos en heide in de omgeving. De dorpen kennen veelal een rijk verenigingsleven, zowel voor kinderen als volwassenen, op gebied van sport, muziek en cultuur.

– op vijftien: op het terrein van de grote locaties bevindt zich tevens kinderopvang.

– op zestien: de doktersdagen. Enkele malen per jaar organiseert de vakgroep een doktersdag, vaak omtrent een specifiek thema, bedoeld om kennis en kunde uit te wisselen in een gezellige atmosfeer. De plek waar dit gebeurd kan lokaal zijn, op het Zorgboogterrein, maar ook met z’n allen in een hutje op de heide! Succes gegarandeerd!

Tot slot:

 • laat je niet afschrikken door een eventuele lange reistijd. De Zorgboog kan (tijdelijke) huisvesting (twee-kamer appartement) bieden op het terrein van St. Jozefsheil in Bakel en kan tevens ondersteunen bij het zoeken naar een huis in het werkgebied van de Zorgboog.
 • tijdens diensten moet je binnen 30 minuten op locatie kunnen zijn, voor veel artsen met jonge kinderen is het daarom vaak bezwaarlijk om verder dan 30 minuten van het werk te wonen. Dit betekent immers dat je tijdens diensten op het terrein moet overnachten. De hierboven genoemde twee-kamerappartementen worden hiervoor gebruikt. Een tip om dit mogelijk wat minder bezwaarlijk te maken is om er een dagje weg van te maken met het hele gezin. Bereikbaar en tegelijk met je gezin genieten van de mooie omgeving van de Peel. En dat gratis!
 • werk je als specialist ouderengeneeskunde buiten een verpleeghuissetting (bijvoorbeeld bij de GGZ), wil je wel je registratie als specialist ouderengeneeskunde behouden door het draaien van een aantal diensten per jaar? Ook dan nodigen wij je uit om te reageren! Het is mogelijk om alleen voor diensten een contract af te sluiten. Invulling daarvan geschiedt in overleg.

**********

Wij zijn op dit moment op volle sterkte, maar hebben toch wat te bieden voor specialisten ouderengeneeskunde met interesse voor de Zorgboog.

Klik hier voor meer informatie.