Privacybeleid

werkenindeouderengeneeskunde.nl is een niet-commerciële website en verzamelt en verwerkt zelf niet actief persoonsgegevens. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van de website worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:

  1. Bij het bezoeken van een willekeurige pagina op de website wordt dit bezoek vastgelegd in een cookie en weet ook WordPress.com iets meer over je;
  2. Deze website beschikt over een contactformulier dat je kunt gebruiken om ons een mailtje te sturen.
  3. Bij het aanmaken van gebruikeraccounts voor de Blauwe Klapper worden naam en mailadres vastgelegd.

Cookies

werkenindeouderengeneeskunde.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door werkenindeouderengeneeskunde.nl gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je de website verlaat.

Statistieken

werkenindeouderengeneeskunde.nl is een zgn self-hosted WordPress weblog. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van de WordPress.com Jetpack plugin om o.a. bij te houden hoeveel bezoeken er gebracht worden aan de pagina’s en posts van werkenindeouderengeneeskunde.nl. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij deze website gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. De privacyverklaring van WordPress kun je hier lezen.

De hostingprovider van werkenindeouderengeneeskunde.nl is Hosting2Go. Hoe zij gegevens verwerken en privacy waarborgen staat beschreven in hun algemene voorwaarden, artikel 7.

Deze website maakt geen gebruik van Google Analytics.

Contactformulier

  • Maak je gebruik van het contactformulier op dit blog, dan ben je verplicht jouw e-mailadres te vermelden en een vraag te stellen of een opmerking te plaatsen.
  • Jouw e-mailadres dien je te vermelden, zodat we via e-mail kunnen reageren op jouw vraag/opmerking.
  • Het ‘contactformulier’ ontvangt de webmaster – Lonneke – als e-mail via het e-mailprogramma Gmail.
  • Zodra jouw vraag of opmerking door haar is beantwoord, gooit zij zowel jouw e-mail als het antwoord op jouw mail in de ‘prullenbak’ van Gmail, waarna Gmail deze mailtjes na 30 dagen automatisch definitief verwijdert.
  • Jouw e-mailadres wordt niet bewaard of ergens opgeslagen, dus ook niet in het adressenbestand van het e-mailprogramma (Gmail) en nooit doorgeven of verkocht aan anderen.

Gebruikeraccounts

Gebruikeraccounts voor de Blauwe Klapper worden aangemaakt en beheerd door de webmaster (Lonneke). Hiervoor worden alleen naam en mailadres vastgelegd. Het mailadres is nodig om de gebruiker de inloggegevens te sturen en de gebruiker in de gelegenheid te stellen om vergeten inloggegevens te achterhalen. Het mailadres wordt tevens gebruikt om de gebruiker periodiek een mailing te sturen met updates van de Blauwe Klapper. Naam en emailadres worden niet buiten de WordPress omgeving vastgelegd en ook niet doorgegeven of doorverkocht aan derden. Gebruikeraccounts worden door de webmaster direct permanent verwijderd zodra een gebruiker geen lid meer is van de vakgroep en daarmee geen toegang meer nodig heeft tot Blauwe Klapper.

Voor de duidelijkheid vertellen we graag ook nog wat meer over de Blauwe Klapper zelf. De Blauwe Klapper bevat protocollen en richtlijnen en dient als naslagwerk voor de medische vakgroep van de Zorgboog. Er worden GEEN persoonsgegevens of clientgegevens vastgelegd op de pagina’s van de Blauwe Klapper. Het is geen medisch dossier, wordt niet gebruikt ten behoeve van medische overdrachten en is geen forum om over clienten of medische problemen te discussiëren.

Beveiliging

Deze website heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen apparaat en website veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.

Contactgegevens

Je kunt met vragen of opmerkingen over het privacybeleid contact opnemen via het contactformulier op deze website of via onze sociale media: @ouderengnk en Facebook.

Klachten

Heb je toch klachten over de manier waarop we op deze website met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om gaan? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.

Met dank aan de privacyverklaring van Vakblog.